Drömmar

Vi www.msjfonden.se besöker tillsammans med vår sammarbetspartner Kungens Fond en större skola som har många väldigt fattiga elever och vi träffar två som har det mycket besvärligt två underbara 14 år flickor.

En av filckorna vill bli sjuksköterska, vi besöker hennes hem och träffar hennes mamma som är ca 37 år och sjuk i levercancer nivå 3, och vi träffar också hennes mormor och morfar tillsammans med kungens fond försöker vi få en bild vad vi skall göra för denna familj. Det står klart ganska fort att dottern är orolig för hennes mamma, för de har inga pengar till någonting t.ex. transborter till sjukhuset som mamman måste göra varje vecka.

Och den andra flickan vill bli sångerska, hon har inget pass, hennes mamma dog när hon var några år hennes farmor kom till Thailand för 60 år sedan och byggde ett litet hus vid floden, självklart tog någon den marken för den är värdefull och kastade ut familjen, en granne har låtit dem bo i deras lilla skul men de vet inte hur länge … pappa jobbar på olika dagjobb 12tim arbetsdag för 250bat som han skall försörja sin dotter och sin mamma som är 91 år, det är mycket troligt att hon inte kan gå i skolan utan börja jobba. Flickan åker buss varje dag till skolan, som bara det är svårt att betala på pappans lön.

Vår tanke med besöket är att förhindra att de måste sluta att studera och börja jobba, för då förde mesta slutar det med att en graviditet och kan inte försörja sig och så fortsätter trenden med fattigdom med vad allt det innebär ( jag behöver väl inte gå in i detaljer ) så hur kan vi fixa så att hon kan fortsätta gå i skolan och få pengar till det, det är här kungens fond kommer in och med ett stipendium så betalar deras skolgången i 8 år och hjälper dem med jobb efter examen , det är för svårt för oss msjfonden att ta på oss den långsiktiga lösningen, men vi har tänkt att hjälpa familjen med transporterna till o från sjukhuset för mamman så behöver inte dottern tänka på det utan fokusera på skolan, och vi skall hjälpa till med transporter till o från skolan så slipper pappan jobba in dom pengarna vi åker också och köper lite bassaker till familjen tvål, tvättmedel, tandkräm, lite basmatvaror och ett strykjärn

Så om någon vill bli fadderbarn till en av dessa barn så är detta det bästa tillfället

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)