Mr.liem

Vi träffade ett par, Mr. Liem och Ms. Somjit, under översvämningskatastrofen. Han och hans flickor, tre barnbarn, hade tagit sin tillflykt till ett tempel. Mannen och hans fru flyttade till Bangkok för att jobba och ta hand om barnbarnen, som ingen annan vill ta hand om. Ingen vet var föräldrarna till barnen befinner sig.

Vi såg hur ledsna både mannen och flickorna var, vi gav dem vatten och mat, vi lekte med barnen. Morfadern är gammal och är rädd för vad som skall hända när han dör.

Vi kände att vi måste försöka göra något för dessa små flickor och för deras skyddsänglar. Vi brukar inte lämna pengar men i detta fall kunde vi inte motstå de underbara ögonen på dessa små flickor, våra hjärtan klappar för denna familj.

Deras hus förstördes, Mr. Liem var mycket ledsen, ingen mat och allt var förstört, de hade bara kläderna som de bar och lite småsaker. Han frågade några som också bodde i templet om mat, men fick ett dåligt och elakt svar så han blev så ledsen. Han såg ingen utväg för att skaffa mat till sina barnbarn. Men så kom vi och gav dem mat, vatten och lite leksaker och vi lekte med barnen. Mr Liem blev så glad och man kunde se att det tändes ett hopp och han sa: "att en (farang) utlänning som kommer så långtifrån och hjälper oss i denna svåra tid, då finns det goda människor, då vill jag att mina barnbarn ska se ljust på framtiden".

Efter ca 2 månader skulle vi lämna våra utställningsbilder som vi skänkt till Prinsessan PA fonden. Vi tillkallade en taxi att och började lasta in och de blev fullt i bilen. Sarinpat satte sig i framsätet och börja prata med föraren som det visade sig att genom ett otroligt sammanträffande var samme Mr Liem som vi träffat på templet den där dagen. Han började gråta när han insåg att det var oss han träffade igen och berättade att han körde taxi dygnet runt och sov i bilen, allt för att försöka få tag i lite pengar för att kunna försörja sin familj. Han tackade oss för just den dagen vi kom till templet när de mådde väldigt dåligt och sa att vi hade gett honom och barnbarnen lite hopp i den svåra situationen.

 

Familjen Liem

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)